Van Mook International Trade Service NL

Van Mook is een familiebedrijf uit Best dat al ruim 30 jaar actief is in de handelsbemiddeling in de levensmiddelenindustrie. Van Mook levert onder andere aan enkele van de grootste supermarktketens en drogisterijen in Nederland. In 2016 kiest dit bedrijf voor een totaal nieuwe website waarvoor ik de webteksten mag schrijven in zowel het Nederlands als het Engels.

Webteksten Nederlands en Engels

Deze opdracht was een klassieke marketingopdracht. De website is gericht op inkoop- en retail managers van onder andere supermarkten. Aangezien het aankoopproces in deze B2B-markt amper verloopt via zoekmachines zoals Google was SEO van minder belang voor deze opdracht. Deze online teksten hadden wel als doel om potentiƫle klanten te informeren en te overtuigen. Dit geldt overigens ook voor SEO-teksten, maar voor deze opdracht lag de focus geheel op het hoe, wat en waarom van Van Mook. De selling points van dit bedrijf komen daarom ook goed naar voren in de verschillende teksten en worden ook bewust herhaald, zodat de kernboodschap duidelijk overkomt naar de lezer.

Omdat Van Mook een internationaal bedrijf is, heb ik de webteksten eveneens naar het Engels vertaald. De Franse en Duitse webteksten zijn vertaald door een vertaalbureau.

Deze opdracht was voor mij om diverse redenen erg leuk. Ten eerste is Van Mook een mooi, groot en internationaal bedrijf. Daarnaast was dit een klassieke marketingopdracht en dit betekende een aangename afwisseling en uitdaging, omdat ik online teksten bijna altijd schrijf vanuit een SEO-oogpunt. Tenslotte was het leuk om de webteksten eveneens in het Engels te schrijven.

Edjon Online Marketing heeft onze webteksten geschreven en duidelijk en helder onze core business opgetekend. Edjon Online Marketing begint breed en gaat snel to the point en is daarmee efficiƫnt en helder in zijn benadering.

Steffanie Eberson

Trade Marketeer, Van Mook International Trade Service NL

Pin It on Pinterest