Komische Portretten

Clara Diepenhorst is een creatieve sneltekenaar en karikaturist uit Den Haag die op zoek was naar iemand die haar op online marketing gebied kon ondersteunen. Ze had een hoop ideeën voor haar website Komische Portretten en ze was op zoek naar een online marketing bureau die haar op dit vlak kon helpen. Zodoende kwam ze uit bij ons en in juni 2016 werd ze klant van Edjon Online Marketing.

SEO-Scan voor Website

Clara heeft een Wix website en als start heb ik een SEO-scan voor haar website gemaakt met een plan van aanpak om de website te verbeteren. In mijn SEO-rapporten en plannen van aanpak stel ik vast welke verbeterpunten door de klant zelf uitgevoerd kunnen worden en deze laat ik dan ook graag aan de klant over. Enkele verbeterpunten uit het plan van aanpak zijn daarom door Clara zelf opgepakt.

On Page Optimalisatie en Content Marketing

Na het doornemen van het plan van aanpak ben ik zelf begonnen met on page optimalisatie en content marketing. Zo heb ik de dienstenpagina’s herschreven, waarbij ik rekening heb gehouden met populaire zoektermen van potentiële klanten. Om lokaal zichtbaar te worden in Google heb ik lokale, unieke content gecreëerd. Hierbij was het doel niet alleen om bezoekers te trekken via Google, maar ook om bezoekers te overtuigen. Het gaf dan ook voldoening dat na slechts één maand de nieuwe, lokale content al de eerste klant opleverde.

Online Marketing Rapport

Om inzicht te verschaffen in de prestaties van de website heb ik geadviseerd en geholpen om Google Analytics te implementeren op de website. Elke maand krijgt Clara een online marketing rapport waarbij ze onder meer kan zien hoeveel bezoekers de website trekt, waar deze bezoekers vandaan komen (Google, Facebook etc.), en op welke apparaten (desktop, tablet en mobiel) haar website bezocht wordt. Edjon Online Marketing levert online marketing rapportage als standaard onderdeel van een online marketing abonnement.

Omdat voor onze samenwerking nog geen data over de website werd verzameld, kunnen we helaas de prestaties van de website niet vergelijken met voorgaande perioden. Wel is de website op verschillende belangrijke zoektermen flink gestegen in Google en is de website ook zichtbaarder geworden voor meer zoektermen.

Kijk hier voor de website van sneltekenaar Clara Diepenhorst.

Edon geeft een goed stappenplan voor het beter vindbaar maken van je website. En voert het ook voor je uit. Als je iets beter zelf kan doen helpt hij je daarmee. Hij gaat rustig en overzichtelijk te werk. Als klant ben ik tevreden. De communicatie met mij als klant is uitstekend, en ik weet door de vragen die ik hem kan stellen nu veel meer. Hij brengt wat orde in dit complexe vakgebied
Clara Diepenhorst

Eigenaar, Komische Portretten