Logo van kaartspellen.online

Veel online marketeers hebben een pet project, oftewel een hobbyproject voor zichzelf. Zelf was ik ook al een tijdje op zoek naar een pet project en met kaartspellen.online heb ik dit gevonden. In deze post vertel ik je meer over deze nieuwe website.

Hoe is het onstaan?

Het idee voor kaartspellen.online is ontstaan tijdens de coronacrisis in 2020. Voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland sprak ik regelmatig af met vrienden om een potje te rikken. Rikken is een kaartspel dat vooral in Zuid-Nederland gespeeld wordt. Het spel is enigszins te vergelijken met klaverjassen. Door de veiligheidsmaatregelen tijdens de crisis, waarbij fysieke afspraken werden ontraden, besloten we online ons kaartje te leggen.

Helaas was het aanbod van webapplicaties voor rikken beperkt en voldeed er geen één aan onze wensen. Dit moest dus beter kunnen, dacht ik. Ik vroeg aan mijn neef, op dat moment tweedejaars informaticastudent, of hij een webapplicatie voor kaartspellen kon ontwikkelen. Dit kon hij en hij had ook wel zin om aan dit project mee te doen. kaartspellen.online was geboren.

Plan en doel kaartspellen.online

We willen met kaartspellen.online een gratis webapplicatie bieden waarmee gebruikers veilig en gezellig online een potje kunnen kaarten. Gebruikers zullen in de toekomst zowel via de browser als via een app op mobiel (Android en iOS) kunnen kaarten. In eerste instantie bieden we alleen online rikken, maar bij succes zullen we het aanbod van kaartspellen uitbreiden.

Daarnaast willen we bezoekers goede informatie bieden over hun favoriete kaartspelletjes, zoals de spelregels van rikken.

Ben je benieuwd naar dit project? Bezoek dan nu de website kaartspellen.online. Op moment van schrijven, zijn we de app volop aan het ontwikkelen en hopen we dit najaar live te gaan.